KOBOLD ANGOL
NYELVISKOLA
Kobold Angol Nyelviskola
Kobold Angol Nyelviskola

Jogi nyilatkozat a felnőttképzésre vonatkozóan

A felnőttképzésről szóló 2013. évi LXXVII. törvény hatálya a „szervezetten megvalósuló […] oktatásra és képzésre” terjed ki. Nyelviskolánkban nem folyik szervezetten megvalósuló oktatás, ezért a törvény hatálya nem terjed ki működésünkre, és a nálunk folyó oktatás nem minősül felnőttképzési tevékenységnek.

Nyelviskolánknak nincs alkalmazottja, az angol nyelv oktatását két nyelvtanár alapvetően egyéni órák formájában végzi. A tanfolyamoknak nincsenek előre megfogalmazott kimeneti szintjei, angol nyelvi készségfejlesztést végzünk, a hozzánk forduló tanulók bármely szinten megkezdhetik tanulmányaikat, és bármely, számukra megfelelő szinten be is fejezhetik azokat. Nem előre kidolgozott tananyag szerint tanítunk, az egyéni tanulói igényekhez és szükségletekhez igazodva alakítjuk ki azt, hogy milyen lépésekben haladjunk, milyen készségek fejlesztésével foglalkozzunk. Tanfolyamainknak nincs előre meghatározott óraszámuk és intenzitásuk, és a tanóráknak nincs meghatározott időpontja és időtarma.

Amennyiben tanulóink úgy szeretnék, adott esetben nyelvvizsgát tehetnek a tanulási-tanítási folyamat adott idejében, de ez nálunk nem kimeneti követelmény.